Országos Tiszai Kerekasztal címmel környezetvédelmi rendezvényt tartottak Kiskörén. Előadásokra, valamint közös gondolkodásra és megoldáskeresésre hívták a hatóságok vezetőit és a téma szakembereit.

 

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Természetfilm.hu Egyesület szervezésében hetedik alkalommal tartottak környezetvédelmi szakmai egyeztetést. Az esemény célja a hatékonyabb információcsere, az együttműködések segítése, valamint a felvízi országokban dolgozó környezetvédelmi szervezetek és hatóságok munkájának támogatása.

A program résztvevői előadást hallottak a Duna-Régió Stratégia és a Tisza-szennyezések összefüggéseiről, valamint a kiskörei duzzasztómű környezetvédelmi jelentőségéről, majd interaktív ötletbörze kezdődött. Utóbbi során olyan kérdésekre keresték a választ, hogy mit tehetünk folyóink, illetve konkrétan a Tisza és a Tisza-tó tisztaságáért. Az egyeztetés kiemelt témája volt a határon túlról, a Tiszán és mellékfolyóin érkező kommunális hulladék kezelésének, elhelyezésének kérdése. Az esemény végén a szakemberek ellátogattak a PET Kupa és a KÖTIVIZIG Folyami Hulladékkezelő Központjába.A rendezvény dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Nemes Gábor, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály vezetőjének részvételével zajlott.