A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság épületének komplex akadálymentesítése

 

 

 

 


A jogelőd Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság (5000 Szolnok, Verseghy út 9.) ügyfelek által használt területeinek komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítése érdekében pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a TIOP-3.3.1/A-10/1 kódszámú, „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” elnevezésű támogatásra. A támogató döntése alapján a kedvezményezett jogutód Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 24.504.324 Ft támogatásban részesül. A szükséges előkészületeket követően a kivitelezési munkálatok 2011. augusztus 26-án megkezdődtek és várhatóan 2011. október 24-én fejeződnek be.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság épületében a projekt végrehajtásával megvalósul az esélyegyenlőség biztosítása a mozgásukban korlátozott, látás- és hallássérült, valamint kisgyermekes ügyfelek számára, az önálló ügyintézés számukra is biztosított lesz. Csúszásmentes, vezető sávval ellátott járófelületek, térdszabad berendezési tárgyak, akadálymentes parkolóhely és illemhely, továbbá gyermek játszóhely és pelenkázó is kialakításra kerülnek. Az ügyfelek tájékozódását Braille írással is ellátott információs táblarendszer, tapintható- és hangos térkép segíti, a hallássérültek részére hordozható FM készülék áll majd rendelkezésre. A projekt keretében sor kerül tájékoztató kiadványok kiadására. Az átalakítás az ügyfelek kulturáltabb kiszolgálása mellett az ügyintézők hatékonyabb, korszerűbb munkavégzését is biztosítja. A beruházásról – melynek időtartama alatt az ügyfélfogadás zavartalan lesz – fotódokumentáció közzétételével honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket.

Dr. Lengyel Györgyi kormánymegbízott