Az ápolói és mentői pályán dolgozók több évtizedes munkáját köszönték meg a megyeszékhely ünnepi eseményein. Elismerő oklevélben részesült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

 

Kevés önzetlenebb hivatás van, mint a betegek ápolása, gyógyítása, amit csakis töretlen hittel és a szakma iránti alázattal lehet végezni – hangzott el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjátadó ünnepségén, ahol a Megye Ápolója Díj átadása után a 40 éve pályán lévő szakdolgozókat köszöntötték.A megnyitó beszédek elismerően szóltak arról a rendkívüli és emberfeletti munkáról, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megye ápolóira hárult a koronavírus elleni küzdelem során.

A gyógyítás fejlődésével együtt az ápolás is óriási utat tett meg, számos ápoló tudása messze meghaladja a korábbi idők orvosainak felkészültségét – mondta dr. Berkó Attila kormánymegbízott, aki az ápolók nélkülözhetetlen munkájára hívta fel a figyelmet.


A Mentők Napja alkalmából megrendezett eseményen a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulójára emlékeztek meg. A tavalyi év az emberfeletti küzdelemről szólt; a mentők megyénkben több mint 57 ezer alkalommal végeztek mentési feladatot, és 51 ezerszer járványügyi mintavételt hajtottak végre – mondta dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.


Dr. Berkó Attila kormánymegbízott kiemelte: a mentőknél olyan szakmai munka folyik, hogy bárki biztos lehet abban, a lehető leggyorsabb és legjobb szakellátásban részesül. Mindennapi életünkben biztonságot jelent az a tudat, hogy mindig van kire számítanunk a bajban – tette hozzá.

Az ünnepi eseményen elismerő oklevelek átadására is sor került. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Mentőszolgálat részére nyújtott támogatásért részesült elismerésben. Az oklevelet Dr. Beke Gabriella, a főosztály vezetője vette át.