Megnyílt Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye tizenhatodik kormányablaka. Az Újszászon korábban okmányirodaként működő hivatal immár modern, megújult külsővel, kibővített ügykörökkel és hosszabb nyitvatartási idővel várja az ügyfeleket.

Az elmúlt évben több mint 485 ezer ügyfél kereste fel Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kormányablakait, ahol összesen közel 530 ezer ügyet intéztek. Újszászon korábban okmányiroda működött, amelyet az elmúlt hónapok alatt modernizáltak. Az átépítés ideje alatt - heti rendszerességgel - kormányablakbusz állt a lakosok rendelkezésére.

A fejlesztéssel nemcsak a helyszín vált modernebbé, hanem az intézhető szolgáltatások köre is bővült, több mint 2500 ügyet lehet intézni az újszászi kormányablakban – mondta köszöntőjében dr. Berkó Attila főispán. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője kiemelte: hosszabb nyitvatartással, az ügyfelek mindennapi igényeihez illeszkedő ügyfélfogadási rendben, heti 40 órában állnak majd az ügyfelek rendelkezésére a kormányhivatal munkatársai.

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a magyar közigazgatásban végbement fejlődést méltatta köszöntőjében. Az államtitkár elmondta: 2022-ben országosan több mint 14,3 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat, akik 15,7 millió ügyet intéztek el, ami közelíti a koronavírus-járvány előtti, 2019-es év rekordot jelentő számait.

Dr. György István hangsúlyozta: a 2010-es választások után a kormány elkötelezett volt a magyar közigazgatás fejlesztésében; a kiegyezés óta nem volt olyan évtized, amikor ekkora fejlődésen ment volna keresztül a magyar közigazgatás.

Egy település értéke minden fejlesztéssel nő. Ám minden projektnek akkor van értelme, ha az az emberekről szól, ez pedig róluk szól, hiszen itt segítséget kaphatnak – hangzott el Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően Dobozi Róbert, Újszász város polgármestere méltatta a beruházást, majd dr. Berkó Attila főispán köszöntötte az újszászi kormányablak első ügyfelét.