Háromszor annyi forrást biztosít a kormány vidékfejlesztésre, mint a korábbi években. Az új támogatásokkal kapcsolatos feladatokról egyeztetett Nagy István agrárminiszter a kormánymegbízottakkal, a megyei kormányhivatalokra ugyanis kiemelt szerep hárul a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és magyar vidék fejlesztését célzó források hatékony felhasználása során. Az online videokonferencián emellett az koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatos feladatokról és az állatvédelemről is tárgyaltak.

Magyarország eddigi legnagyobb vidékfejlesztési programjának végrehajtásáról egyeztetett ma Nagy István agrárminiszter és, dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a megyei és fővárosi kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakkal a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. György István által összehívott videokonferencián.

A történelmi léptékű program keretében a kormány 2027-ig 7537 milliárd forintot fordít a magyar vidék erősítésére, fejlesztése. A források minél hatékonyabb felhasználása érdekében a kormányhivatalokra, mint mezőgazdasági hatóságokra is komoly feladat hárul a következő években.

Az értekezleten Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is részt vett, aki az állatvédelem területén folytatott kormányhivatali hatósági munkáról egyeztetett a kormánymegbízottakkal.

Dr. György István államtitkár elmondta, az oltási terv szerint folytatódik az idősotthonokban élők és az ott dolgozók oltása, amint lesz elegendő vakcina. A kormányhivatalok szervezésében eddig már több mint kilencven intézményi telephelyet kerestek fel az oltócsapatok, ahol az idősek és az otthonok munkatársai közül tízezren kapták meg az oltást.