A koronavírus-járvány miatt átmenetileg nehéz helyzetbe került önfoglalkoztatóknak is segítő jobbot nyújt a kormány. Az érintettek június 8-ától a foglalkoztatási osztályokon igényelhetik a támogatást és amennyiben minden feltételnek megfelelnek, 219 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A koronavírus-járvány által sújtott ágazatoknak nyújtott bértámogatás mellett az önfoglalkoztatók kezét sem engedte el a kormány. A napokban jelent meg ugyanis az „Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása” elnevezésű munkaerőpiaci program, amely az érintett ágazatokban tevékenykedő mikrovállalkozások és önfoglalkoztatók támogatását szolgálja.

A kérelmek a veszélyhelyzet végéig nyújthatók be. Az érinttetek a székhelyük vagy telephelyük szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán igényelhetik a támogatást és amennyiben minden feltételnek megfelelnek, úgy 219 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A támogatással kapcsolatos részlet szabályok, tudnivalók, továbbá az igényléshez szükséges dokumentumok a munka.hu oldalon érhetőek el.