Ezen a hétvégén is lehetőség lesz a lejárt személyi okmányok meghosszabbítására, hiszen Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között fogadja az érkezőket.

Kevesebb mint két hét áll már csak rendelkezésre a járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt, és június 30-ig automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmányok cseréjére.

Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni a kormányzati ügyfélszolgálatokon. Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt azonban mindenképp ellenőrizzék az ügyfélszolgálatok nyitvatartását a kormányablakok weboldalán! Érdemes élni a hétvégi ügyintézés lehetőségével, mert az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a várakozási idő kevesebb mint fele a hétköznapinak.

Kérjük, ne halassza az utolsó pillanatra okmányai megújítását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén elengedhetetlenül fontosak! A nyári szünet kezdetével különösen ajánljuk, hogy mindenki ellenőrizze okmányai érvényességét, hiszen a lejárt okmányok egy külföldi vagy belföldi utazás során is komoly kellemetlenséget okozhatnak.

Fontos tudni, hogy a járványügyi veszélyhelyzet végével, 2022. a június 1-jén vagy azután lejárt, illetve lejáró személyi okmányok csak a rajtuk feltüntetett dátumig érvényesek, így azok már most sem használhatóak. Akinek ilyen okmánya van, azt javasoljuk, mielőbb keressen fel egy kormányablakot.