Hevesben a regisztrált álláskeresők száma 2020-tól folyamatosan csökken, tavaly több mint 20%-kal volt alacsonyabb az elmúlt két évet megelőző időszaknál (2022-ben havonta átlagosan 10 842 fő keresett a vármegyében munkát).

2022-ben a foglalkoztatási szolgálat közvetlen vagy közvetett segítségével összesen 14 276 főnek sikerült elhelyezkednie a vármegyében, ezen álláskeresők több mint fele munkaerő-piaci programok pénzügyi támogatásával állt munkába.

A diákmunka iránti érdeklődés dinamikusan növekedett. Az elmúlt három évben megduplázódott a programba vontak száma, a 2022-es évben 808 fő élt Hevesben a lehetőséggel. Örvendetes, hogy a versenyszférában (elsősorban vendéglátás, turizmus) foglalkoztatott diákok aránya ebben az évben megközelítette az 50%-ot.

A GINOP-5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra és a GINOP-5.2.1-14 Ifjúsági Garancia európai uniós munkaerő-piaci projektekben vállalkozások munkaerő támogatására, különböző munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások nyújtására volt tavaly lehetőségünk. A kormányhivatal ezen projekteknek köszönhetően 1881 fő elhelyezkedését tudta elősegíteni 1287 munkaadónál.

A szintén az Európai Unió által társfinanszírozott, tavaly záruló TOP foglalkoztatási paktum munkaerő-piaci projektjeink legvégső, befejező szakaszában még 30 programrésztvevő foglalkoztatását mozdítottuk elő 90 napos munkatapasztalat-szerzési támogatással, 22 foglalkoztatót is segítve ezzel.

Álláskeresők és munkaadók számára is hasznos információkért keresse fel a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapját, vagy személyesen a járási foglalkoztatási osztályok ügyfélszolgálatait!