A Belügyminisztérium a közfoglalkoztatásban végzett kimagasló eredményeket jutalmazta a Start Plusz 2021 díjjal. Heves megyéből Bükkszenterzsébet önkormányzata részesült az országos elismerésben, amelyet ünnepélyes keretek között dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott adott át Ortó Szilárd polgármesternek.

Az elmúlt tíz év legeredményesebb közfoglalkoztatóit díjazta idén a Belügyminisztérium a Start Plusz díjjal. Bükkszenterzsébeten közmunkások segítségével számos épületet újítottak fel és állítottak a közösség szolgálatába, ennek legkiemelkedőbb példája az idősek otthona – mondta Göbölös László dandártábornok. A Belügyminisztérium szakmai koordinátora kiemelte, hogy a településen nem csupán foglalkoztatás, hanem értékteremtés is zajlik a közmunkaprogram keretében.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott elmondta, hogy munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű térség a Pétervásárai körzet, kevés a piaci alapú munkahelyek száma, a munkaképes lakosság aránya és képzettségi szintje pedig alacsony. Kiemelte, hogy ezeken a településeken felértékelődik a közfoglalkoztatás szerepe, ugyanakkor Bükkszenterzsébeten a közmunkások segítségével olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek hosszú távon szolgálják az ott élőket.

A Start Plusz 2021 díjjal 10 millió forint közfoglalkoztatási támogatás is jár, amelyet Bükkszenterzsébet a programok továbbfejlesztésére fordíthat. Ortó Szilárd polgármester szerint folytatják a megkezdett munkát és még rengeteg megvalósítandó tervük van. Tevékeny közösségként azon dolgoznak, hogy minél élhetőbb és otthonosabb legyen a falu – fogalmazott.