A pedagógusok nem csupán technikai megoldásokat, hanem emberi válaszokat adtak a koronavírus-járvány miatti kihívásokra – méltatta a tanárok helytállását dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az Egri Tankerületi Központ ünnepségén.

A 2020/21-es tanév adta nehéz körülmények között is példásan helytálltak a pedagógusok – hangzott el az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében.
Dr. Pajtók Gábor köszönetet mondott a digitális oktatás alatt is a személyes törődésre, élményszerű tanításra törekvő pedagógusoknak.

Mint mondta, a kormányhivatal a tanévben több mint 2300 emelt szintű érettségi vizsga alkalmat szervezett és a 300 közreműködő pedagógus részéről ugyanazt a fegyelmezettséget, felkészültséget tapasztalták, mint a koronavírus-járvány előtti években. A megyében gördülékenyen zajlott a pedagógusok tesztelése és későbbi oltása is.  

Ballagó Zoltán tankerületi igazgató szerint idén gördülékenyen ment a digitális oktatásra való átállás, rövid idő alatt jelentős pedagógiai innováció valósult meg, aminek tapasztalatait be kell építeni a jelenléti oktatásba is. Aláhúzta, hogy minden kollégája – pedagógusok, nevelő munkát segítő alkalmazottak és technikai dolgozók – jelesre vizsgázott.

Az ünnepségen a Felsőtárkányi Általános Iskola diákjai műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Ötvennégy pedagógus részesült munkájáért állami, vagy tankerületi elismerésben.