Az e heti oltási terv szerint 12 ezer Heves megyei állampolgár kaphatja meg a koronavírus elleni vakcina első adagját. A regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer-vakcinával) és a háziorvosoknál (Sinopharm-oltóanyaggal) történik. Az AstraZeneca ampulláival pedig a 60 év alatti krónikus betegek oltása folytatódik.

Kedden 9 ezer ember beoltásához elegendő Sinopharm-vakcina érkezett Heves megyébe. Az oltóanyag kiszerelése adagonként előre töltött fecskendő és nem igényel különleges tárolási körülményeket, ami megkönnyíti a háziorvosi rendelőkben való alkalmazást.

A vakcinát a kormányhivatal és a járási hivatalok munkatársai juttatják el a háziorvosi rendelőkbe, ahogyan történt az hétfőn, az e heti AstraZeneca-szállítmány esetében is – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott tájékoztatása szerint 1400, krónikus betegséggel élő 60 év alatti személy beoltását szervezik meg Heves megyei praxisok.

A regisztrált idősek immunizálása folytatódik az oltópontokon is, ahová összesen 1300 főt küldhetnek be a háziorvosok (praxisonként 8 főt).

Több mint 700-an már a második Pfizer-vakcinát kapják meg az egri, gyöngyösi és hatvani kórházak oltópontjain.

Fotó: Gál Gábor