Ismét elkezdődött a mezőgazdasági termelők számára az egységes kérelem benyújtási időszaka. Heves megyében idén 5600 ügyféltől összesen 165 ezer hektár vonatkozásában számít támogatási igényre a kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztési főosztálya.

Április 7-én megnyílt az egységes kérelem benyújtását lehetővé tévő elektronikus felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán. 2021-ben 44 jogcímen igényelhető támogatás, köztük a területalapú, a zöldítési és számos termeléshez kötött támogatás, az állatalapú támogatások, valamint a kistermelői támogatás is.

Idén a szankciómentes kérelembeadásra 2021. április 7. és május 15. között van lehetőség (hétvégére tekintettel május 17.).  Fontos információ, hogy a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet ellenére az Agrárminisztérium – a Kincstárral és a Kamarával egyeztetve – nem tervezi a kérelmezési határidő meghosszabbítását.

Részletes információkkal a Heves Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az egységes kérelem benyújtása kizárólag ügyfélkapus azonosítás után lehetséges, elektronikus úton. Ügyfélkapu nyitására Heves megye bármelyik kormányablakában lehetőség van előzetes időpontfoglalás után.