A Katolikus Karitász és a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ részesült a Magyarok kenyere – 15 millió Búzaszem program keretében összegyűlt liszt- és pénzadományból Heves megyében. A Megyeházán tartották az ünnepélyes záró rendezvényt, amelynek keretében együttműködési megállapodást is aláírt Ignácz Balázs, a kormányhivatal vezetője és Szendrei László, az agrárkamara megyei elnöke.

Ignácz Balázs főispán kiemelte, a kormányhivatal és a gazdákat képviselő agrárkamara között számos területet érintő, szoros munkakapcsolat van, amelyet most megállapodással erősítenek.  - Amikor a gazdáknak olyan kihívásokkal kell megküzdeniük, mint például az idei aszály, különösen fontos, hogy még hatékonyabban segítsük a megye agrártársadalmát – tette hozzá.

Fotó: Huszár Márk

Az ünnepségen a Magyarok kenyere program keretében összegyűlt felajánlásokat jelképesen átadták a Katolikus Karitásznak és a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központnak. Szendrei László, a NAK megyei elnöke elmondta, hogy közel 20 ezer kilogramm búza gyűlt össze, amelyből az egri malom 13 ezer 700 kiló lisztet őrölt. A gabona mellett 760 ezer forint is összegyűlt.

Előházi Irén, az Egri Malom Zrt. vezérigazgatója, Árvai Ferenc, a Karitász egri igazgatója és Nyesőné Maksa Erika, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője Fotó: Huszár Márk

A gazdák önzetlenségét méltatta többek között dr. Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program adománygyűjtése tizenkét éve indult el, azóta a Kárpát-medence egyik legszélesebb társadalmi bázisán nyugvó jótékonysági kezdeményezéssé vált.