„Egri Csillagok" tematikával nyitotta meg kapuit a befogadó játszótér Egerben. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” című programja keretében épült új közösségi tér játékelemeit fogyatékossággal élő és ép gyerekek egyaránt tudják használni.

A Cifrakapu és Vallon utcák sarkán épült akadálymentesített közösségi parkban egy fejtörőkkel tarkított erődöt és további kilenc játékelemet helyeztek el, figyelembe véve, hogy több korosztály számára is élvezetet nyújtson a használatuk.

Az új közösségi teret Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere és Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója adta át. Az eseményen beszédet mondott Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Mint mondta, egy élhető városban szükség van játszóterekre és külön öröm, ha egy közösségi tér a fogyatékossággal élő embertársaink elfogadását is segíti.

A kormánymegbízott köszönetet mondott a polgármesteri hivatal munkatársainak és az építészekből álló tervtanács tagjainak, hogy a játszótér helyszínével kapcsolatos nézeteltérések ellenére kompromisszum született.  Mint mondta, az egyik legnépesebb városrészben, a Felsővárosban sok család fogja örömmel használni a színvonalasan kialakított teret.

A Szerencsejáték Zrt. Egerben valósította meg az ország 17. befogadó játszóterét.