­2023. március 25-én várunk minden érdeklődőt a Bartók Béla úti Műszaki Vizsgálóállomáson, ahol a motorosok ismét közösen készülhetnek a szezonra.

A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében a 2023-as évi motoros idény kezdetén is megrendezésre kerül az immáron hagyományosnak nevezhető Tavaszi motoros műszaki- és vezetéstechnikai felkészítő. A rendezvény a Koroknai Autósiskola, és a HONDA Safety Hungary közreműködésével valósul meg.

A Tavaszi motoros felkészítő időpontja:
2023. március 25. (szombat) 9 – 14 óra,
helyszíne: Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Hatósága
Műszaki Vizsgálóállomás (Debrecen, Bartók Béla út 115.)


A felkészítővel a szervezők kiemelt célja: a balesetek megelőzése.

Ennek érdekében várjuk azokat a motor-, és robogótulajdonosokat, akik még nem rendelkeznek kellő jártassággal a motoros közlekedésben, akik a téli „kényszerszünet” után szakemberek segítségével szeretnének felkészülni a motoros szezonra, és azokat is, akik a kétkerekűik megfelelő műszaki állapotáról szeretnének megbizonyosodni.
A kormányhivatal szakemberei a felkészítőn ugyanis a kétkerekű járművek műszaki állapotfelmérését ingyenesen végzik el, és amennyiben a motorok a műszaki vizsgára alkalmasak, a rendezvény keretében akár műszaki vizsgáztatásra is lehetőség nyílik. (A műszaki vizsga díja a helyszínen készpénzben befizethető.)

A részvétel feltételei: érvényes vezetői engedély, közúti közlekedésre alkalmas jármű és vezetésre alkalmas állapot.

Programok:
-    instruktorok motoros vezetéstechnikai bemutatója
-    egyéni vezetéstechnikai gyakorlatok egy erre kialakított ügyességi pályán
-    a csoportos motorozás szabályainak elsajátítása, gyakorlása
-    a motoros közlekedés szabályainak felelevenítése
-    a kétkerekűek ingyenes műszaki állapotfelmérése
-    motorok műszaki vizsgáztatása
-    elméleti KRESZ lap kitöltése

Aki szeretné felmérni motorvezetési tudását, biztonságosabban érezni magát az utakon és stabilan kezelni kétkerekűjét, annak március 25-én a Bartók Béla úti Műszaki Vizsgálóállomáson a helye!