Június 8-án reggel 8 órától a Győr-Moson-Sopron megyei Iván községben segített a koronavírus elleni védekezésben a Magyar Honvédség oltóbusza.

A mobil oltóállomás korábban a megyében megfordult Dunaszegen és Győrzámolyon is, ezzel szolgálva a Szigetközben élők beoltását. Iván község esetében most a megye délnyugati szélén élők immunizálását segítette elő a Honvédség járműve. Az oltóbusz zavartalan működését és a logisztikai feladatokat a katasztrófavédelem és Iván község önkormányzata segítette.

A katonai mobil oltóegységek szerepe, hogy olyan településekre jutassák el az oltóanyagot, ahol nehezebben érnek el a helyi lakosok oltópontokat, de az oltakozási szándék arányaiban magas. A buszok felszereltsége lehetővé teszi, hogy a logisztikai, adminisztrációs feladatok és az oltási tevékenység egy helyen történjenek meg. Minden olyan képesség és felszerelés, berendezés megtalálható, ami egy oltóponton is van. A regisztráltak ez alkalommal az egy adagos Janssen-vakcinát kapták meg a koronavírus elleni védettség kialakulása érdekében.
Balról jobbra: Regényi Győző tű. alezredes; Hajtó Péter polgármester; Rátkai Attila tű. alezredes, Sallai Bence