Munkaülést tartott a Fejér Megyei Oltási Munkacsoport január 11-én, amelyen dr. Simon László kormánymegbízott az elmúlt időszak eredményeit értékelte, külön kiemelve az 5-11 éves kisgyermekek oltásának megszervezését az ünnepi időszak alatt.

A kormánymegbízott köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az oltási folyamat előkészítésében, és végrehajtásában. Mint elhangzott, Fejér megyében a két kiemelt kórházi oltóponton túl számos egészségügyi szolgáltató helyen fel lehet venni az oltásokat, és kiemelte, hogy a megyében valamennyi háziorvosi praxis részt vesz az oltási folyamatban.

Dr. Simon László az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának az oltási akcióhetek problémamentes lebonyolítását nevezte. Mivel az oltást felvenni kívánók, előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra és regisztrációjukat a helyszínen végzik, a gördülékeny adminisztráció elengedhetetlen az oltási folyamat lebonyolításához.

Az ülésen részt vett a Megyei Védelmi Bizottság Honvédelmi elnökhelyettese, a kormányhivatal Főigazgatója, a Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese, a Megyei Tisztifőorvos, a Megyei Kórházak intézményvezetői, OMSZ megyei mentőszervezet vezetője, és a megyei kollegiális háziorvosi vezető, akik hangsúlyozták: a koronavírus-járvány kezelésében a legfontosabb az oltások felvétele, hiszen a védőoltás életet ment.

Fejér Megyében az alábbi helyszíneken van lehetőség az oltás felvételére.

•    Bicske, Kossuth tér 17.  Bicskei Egészségügyi Központ
•    Dunaújváros, Korányi S. utca 4-6. Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház
•    Enying, Szabadság tér 7. Enyingi Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szakrendelő Intézete
•    Velence, Balatoni út 65.Velencei Szakorvosi Rendelőintézet 
•    Ercsi, Esze Tamás utca 14. Ercsi Járóbeteg Szakellátó Központ (Dr. Ercsényi László Egészségház)
•    Mór, Kórház utca 21. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szakrendelő Intézete 860
•    Sárbogárd, Ady Endre út 79. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szakrendelő Intézete
•    Székesfehérvár, Kikindai út 1. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház