Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán 5. alkalommal tartottak Duális Információs Napot 2022. április 21-én. A program részeként Duális Állásbörzét is rendeztek, ahol a diákok közvetlenül informálódhattak a képzésekről és a duális képzési rendszerben részt vevő munkáltatók által kínált gyakorlati és munkalehetőségekről.

Az egyetemmel kötött megállapodás értelmében a Fejér Megyei Kormányhivatalszakmai gyakorlóhelyként 2022 szeptemberétől földmérő és földrendező BSc szakos hallgatók jelentkezését várja a duális képzés keretében.

Az állásbörzén a kormányhivatalt Dr. Bráth Mária földhivatali főosztályvezető, Németh Róbert földhivatali szakügyintéző, Dr. Simon Katalin jogi osztályvezető, valamint Dr. Gálicz Boglárka jogász képviselte.

A kormányhivatal kollégái az érdeklődő diákokat beavattáka földmérő szakma rejtelmeibe, valamint elmondták, hogy a duális képzés milyen formában valósul meg a Fejér Megyei Kormányhivatalban. Sok fiatal érdeklődött a kormányhivatal és azon belül a földhivatali szakterület tevékenysége iránt.

A duális rendszer előnye, hogy a fiatalok a diploma megszerzésével egy időben biztos egzisztenciát jelentő munkahelyet is találhatnak.
A kormányhivatal információs asztalán a Fejér megyei Europe Direct iroda pályaválasztást segítő tájékoztató anyagai is elérhetőek voltak.