A bokrétaünnep régi hagyományát elevenítette fel a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Mórahalmon, ahol mintegy 500 négyzetméteres új járási hivatali épület készül a Szegedi út 84. szám alatt.

Régi hagyományt szerettünk volna feleleveníteni, amely ahhoz kötődik, amikor egy épület falai és tetőszerkezete már állnak, illik egy pillanatra megállni és köszönetet mondani az építőnek és az építtetőnek – mondta Mórahalmon dr. Juhász Tünde. Csongrád-Csanád kormánymegbízottja hozzátette: a hagyomány szerint ilyenkor egy zöld ágból színes szalagokkal az épület legmagasabb pontján helyeztek el egy jelképes bokrétát. A szónoknak az volt a dolga, hogy bort vagy pálinkát töltve, azt elfogyasztva dicsérje és méltassa az épületet, majd a legmagasabb pontról a poharat ledobja. Ha a pohár eltört, az jót jelentett, de ha épen, egészben maradt, az bizony balszerencsét vetített elő – idézte fel a kormánymegbízott a hagyományokat.

Ebben az esetben munkavédelmi szempontok okán a bor és pálinka fogyasztásától, valamit a pohár dobálásától eltekintettek, helyette a kormánymegbízott az épületről beszélt. Elmondta: a cél a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal mórahalmi járási hivatalának infrastrukturális fejlesztése, az ügyfelek jobb, hatékonyabb kiszolgálása és a munkakörülmények javítása.

Az 500 négyzetméteres irodaházba a hivatal vezetése, a hatóság és a hivatali feladatok ellátását végző kollégák költöznek be, várhatóan még az idén – mondta Juhász Tünde. A mórahalmi kormányablak épülete és szolgáltatásai változatlan helyen maradnak. A 320 millió forintos beruházás teljes egészében a hivatal finanszírozásában valósul meg, és 30 munkatárs dolgozik majd az új, Szegedi út 84. szám alatti épületben, ahol többek között akadálymentes ügyféltér várja a mórahalmiakat és a környéken lakókat.