Május 5-én a hagyományoknak megfelelően a nemzetiségi nyelv és irodalom tárggyal veszi kezdetét az érettségi vizsga. Június közepéig Csongrád-Csanád vármegye 51 tanintézményében összesen 4768 fő ad majd számot tudásáról.

Országosan május 5-én, reggel 8:00 órától veszi kezdetét az érettségi vizsgaidőszak. Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgy nyitja az írásbelik sorát, Csongrád-Csanád vármegyében május 8-án, hétfőn magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak majd először a tanulók, kedden matematikai, szerdán történelmi, csütörtökön német nyelvi, pénteken pedig angol ismereteiket bizonyíthatják majd.

A 2023-as tavaszi vizsgaidőszakban Csongrád-Csanád vármegyében összesen 51 intézmény 4768 diákja áll vizsgabizottság elé, középszinten 15 281, míg emelt szinten 2637 felelet várható.

Összesen 87 tantárgyból mérik meg tudásukat a Csongrád-Csanád vármegyei fiatalok. A klasszikus ismeretek mellett – mint a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, földrajz, kémia, különböző idegen nyelvek – 42-en automatikai és elektronikai, 59-en erdészeti és vadgazdálkodási, 8-an gyakorlatosszínész-ismeretek, 51-en közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai, 33-an mechatronikai, 6-an táncos, 8-an pedig távközlési ismeretekből is számot adnak.

A nyelvek közül az angol a legnépszerűbb (2714-en vizsgáznak majd angolból, 697-en emelt szinten), míg kuriózumnak az orosz és a román nyelv tekinthető, 1-1 érettségizővel, valamint 1 fő emelt szinten horvát nyelvből vizsgázik majd.

Az írásbeli vizsgák május 26-án fejeződnek be, az emelt szintű szóbeli érettségik június 7-től 14-ig, a középszintűek pedig június 19-től 30-ig tartanak majd.