Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Temes megyei csoportja meghívására Temes megyébe utazik holnap B. Nagy László. A kormánymegbízott részt vesz és előadást tart az Erdély gazdaságfejlesztését szolgáló Mikó Imre terv vitairatának bemutatóján, a Kós Károly Közösségi Központban. Programja során találkozik Temes megye elöljáróival, és felveszi a kapcsolatot a határon túli magyar szervezetekkel. A Csongrád megyei kormányhivatal vezetőjének ez a második külföldi útja: júniusban egész napos észak-bácskai látogatáson vett részt, hasonló céllal.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Temes megyei csoportja meghívására Temes megyébe utazik holnap B. Nagy László. A kormánymegbízott részt vesz és előadást tart az Erdély gazdaságfejlesztését szolgáló Mikó Imre terv vitairatának bemutatóján, a Kós Károly Közösségi Központban. Programja során találkozik Temes megye elöljáróival, és felveszi a kapcsolatot a határon túli magyar szervezetekkel.  A Csongrád megyei kormányhivatal vezetőjének ez a második külföldi útja: júniusban egész napos észak-bácskai látogatáson vett részt, hasonló céllal.

B. Nagy László, Csongrád megye kormánymegbízottja a kormányhivatal külkapcsolatainak kiépítését 2011. június 10-én, egész napos észak-bácskai látogatással kezdte. A holnapi temesvári utazás során bemutatkozó látogatást tesz Mircea Bācālā Temes megyei prefektusnál, ahol találkozik Marossy Zoltán alprefektussal, és Temes Megye Tanácsának elnökével Constantin Ostaficiuc úrral is. Ezt követően látogatást tesz a decemberben átadott Demokrácia Központban. Mint ismeretes, itt nyújtanak segítséget a magyar állampolgárság könnyített megszerzéséhez szükséges dokumentumok összegyűjtésében a határon túli magyaroknak. B. Nagy László programja során találkozik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, és a Temes Megyei Civil Tanács elnökségével majd részt vesz és előadást tart a Mikó Imre terv vitairatának bemutatóján. A terv maga a romániai magyar nemzeti közösség gazdaságfejlesztési ajánlata, amit partnerségben való megvalósításra ajánl fel a román, valamint a magyar kormányoknak és kéri hozzá az Európai Unió támogatását. Az eseményre Temes megyei vállalkozók, magyar polgármesterek, önkormányzati képviselők, állami intézmények vezetői kaptak meghívást.

Szeged, 2011. október 12.

B. Nagy László

kormánymegbízott

megbízásából

 

Varga Márta

kommunikációs vezető