Csongrád megye minden városába eljut az év végéig az a kerékpáros közlekedésbiztonsági akció, amelyet a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége szervez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen. A program a megye névadó városában kezdődik holnap, és a célja az, hogy segítse megelőzni a kerékpáros gyermekbaleseteket.

A 2009-es statisztikák szerint a kerékpáros gyermekbalesetek túlnyomó részében a (97%-ban) a gyermek volt a baleset okozója. Veszélyeztetettségük elsősorban a közlekedési szabályok hiányos ismeretéből adódik és abból, hogy veszélyfelismerésük még kialakulatlan. Több esetben pedig a kerékpár volt olyan műszaki állapotban, hogy nem tudott megfelelő védelmet nyújtani számukra.

Ezért hirdetett „Szuperbringa program” néven közlekedésbiztonsági akciót a NEFMI, az ORFK-OBB, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság. A programban a közlekedési ismeretek elméleti és gyakorlati bővítése mellett átvizsgálják a diákok kerékpárjait is. Míg a biztonságos közlekedés feltételeinek megfelelő kétkerekű „Szuperbringa” matricát kap, addig a hiányosságokról egy értesítő levélben tájékoztatják a kerékpárral közlekedő gyermek szüleit.

Holnap, 2011. szeptember 16-án délelőtt 10 órától, a megye névadó városában kezdődik a Megyei Rendőr-főkapitányság és a Közlekedési Felügyelőség közös őszi akciója, amely minden megyei városba eljut. A Csongrádi Ének-Zenei Általános Iskolában Gyovai Gáspár alpolgármester és Szeri István a Felügyelőség igazgatója nyitja meg a rendezvényt, ahol öt iskola 60 kisdiákja méri össze tudását. A KRESZ totóból, kerékpáros ügyességi versenyből és műszaki állapotfelmérésből álló programot követően 13 órakor hirdetnek eredményt. A díjakat B. Nagy László kormánymegbízott adja át.

A rendezvény helyszíne:

Ének - Zenei Általános Iskola (6640 Csongrád, Szentháromság tér 14.) melletti kerékpáros tanpálya.