Hamarosan indul a parlagfűszezon. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal éppen ezért a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott sajtótájékoztatón elmondta, néhány napon belül megkezdik a külterületeken a parlagfűvel fertőzött részek felderítését, ellenőrzését.

Drónnal és repülővel deríti fel a Csongrád-Csanád megyében a parlagfűvel fertőzött külterületeket. A kormányhivatal hamarosan megkezdi az ellenőrzést - tájékoztatta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott az újságírókat.

– Nem a bírságolás a cél, inkább a megelőzésre és a figyelemfelhívásra helyezzük a hangsúlyt. Egyre növekszik ugyanis a fertőzött területek száma, a parlagfű mostanra a megye minden pontján és művelési kultúrájában előfordul – mondta.

Tavaly a kormányhivatal munkatársai több mint 300 hektárnyi parlagfüves területet találtak.  Az országban Csongrád-Csanád megyében végezték legsikeresebben a felderítést, a legtöbb fertőzött területet azonosították be. A hatékonyság többek között annak is köszönhető, hogy egyre modernebb eszközökkel dolgozhatnak. Repülőgéppel egyetlen alkalommal akár 150-200 folt is azonosítható és az egész megye bejárható. Hasonló elven működik a drónos felderítés is. A parlagfű július végétől, a virágzástól okozhat problémát.