E-ingatlan nyilvántartási képzést szervezett a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegeden, amelyen közel 100 kolléga vett részt. A képzésre érkezőket Zakar Péter, a hivatal igazgatója köszöntötte.

Zakar Péter elmondta, az e-ingatlan nyilvántartás projekt bevezetésével csökkenek a földügyi (ingatlan-nyilvántartási, telekalakítási, földforgalmi, termőföldvédelmi) eljárások átfutási ideje, ezáltal a közigazgatási adminisztratív terhek.

Az ügyfélorientált földügyi hatósági elektronikus szolgáltatások kialakításával olyan új e-megoldások és kommunikációs csatornákat vezetnek be, amelyek eredményesebbé és gyorsabbá teszik a kapcsolattartást az ügyfelekkel. Az érintett nyilvántartásokra épülően a fejlesztések megkönnyítik az ügyintézést. Emellett a jelenleginél hatékonyabb lesz a munkafolyamat, az ügymenetek átfutási ideje pedig csökken. A projekt bevezetésével létrejön a közhiteles ingatlan-nyilvántartás egységesített kezelése és a központi ingatlan-nyilvántartás is – tette hozzá az igazgató.

Az e-ingatlan nyilvántartás 2023-tól a jelenleg használt földhivatali szakrendszereket váltja ki.