Október 17-től, hétfőtől már 61 féle ügyet intézhetnek az állampolgárok a kormányablakokban. A bevezetendő ügykörök teljes listája a csatolt dokumentumban olvasható, továbbá a részletes ügyféltájékoztató anyagok a kormanyablak.hu honlapon elérhetők.

Az ügykörbővítés része annak a felkészülési folyamatnak, amelynek eredményeképpen a 2013-tól létrejövő járási kormányablakokban szinte minden államigazgatási jellegű ügyet el lehet majd intézni. Új ügycsoport például a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó, méltányosságból adható egyszeri segély iránti kérelmek átvétele, a fogyasztóvédelmi panaszok közérdekű bejelentések felvétele, a fogyatékossági támogatás iránti kérelem-nyomtatványok kiadása, valamint európai egészségbiztosítási kártya igénylésének befogadása. A jövőben a kormányablakoknál is benyújthatóak az őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmek és parlagfű által fertőzött ingatlanok is bejelenthetők.
A kormányablakos ügyintézők továbbra is várják a devizahitelek végtörlesztése iránt érdeklődőket, a hitelügyintézéssel kapcsolatban egyedi segítséget nyújtanak.

Szeged, 2011. október 14.

 

B. Nagy László

kormánymegbízott

megbízásából

 

Varga Márta

kommunikációs vezető