Véget ért a Művészeti pályázat - Eredményhirdetés az Önkormányzatok napján

Pénteken, az Önkormányzatok napján hirdeti ki a Kormányhivatal a „Változatos megyéink az Európai Unióban” című művészeti pályázat eredményeit. A kiírás 26 fiatal Csongrád megyei művész számára jelentett kihívást, ennyien küldték el alkotásukat a szeptember 15-i határidőig. A zsűri három alkotást díjazott.

A festménytől, a grafikáig, a bronzszobortól a fűzfonásig számtalan művészeti ágban érkezett pályamunka a Csongrád Megyei Kormányhivatalba a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által közzétett felhívásra. A kiíró szándéka az volt, hogy a kultúrán, a művészeten, a fiatal tehetségeken keresztül olyan új művészeti alkotások szülessenek, amelyeket hazánk, illetve az egyes megyék szeretete, identitása ihletett és üzenetük a kormányablakokhoz köthető. A pályázók 18 és 35 év közötti magyar fiatal képzőművészek voltak. A zsűri az alkotások értékelésénél a művészi megfogalmazás mellett azt is figyelembe vette, hogy az mennyit árul el az alkotóról, vagy egy településéről, a megyéről, a témáról, illetve mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz. A díjazott művek a Kormányablakba kerülnek.

A beérkezett pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitóját és a pályázat eredményhirdetését szeptember 30-án, pénteken fél 3-tól tartják a Megyeházán, a Kormányablak előtti térben. A zsűri döntését dr. Orbán Imre, a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettese ismerteti, a díjakat átadja B. Nagy László kormánymegbízott. Az eseményre nem csak a művészeket, és családtagjaikat invitálta a kormányhivatal, hanem a Csongrád megyei polgármestereket is, hiszen ez a nap 2000 óta az Önkormányzatok napja.