A Heim Pál gyermekkórház részére Sára Botond kormánymegbízott adta át a fővárosi kormányhivatal munkatársai által összegyűjtött gyerekjátékokat. Az 5-11 éves, védőoltást felvevő gyermekeknek szánt ajándékokat Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató vette át.

Decemberben kezdődött el a kisgyermekek védőoltása. Az oltópontként kiválasztott gyermekkórházak és szakrendelők szakképzett gyermekorvosai biztosítják számukra az oltáshoz szüksége szakértelmet és nyugodt légkört. 


A fővárosi kormányhivatal célja, hogy a gyermekek minél barátságosabb környezetben kaphassák meg az oltást és minél pozitívabban éljék meg. A kormányhivatal munkatársai szerettek volna mosolyt csalni a gyermekek arcára, ezért játékgyűjtő akciót indítottak a kisgyermekek oltásában résztvevő kórházak és szakrendelők részére.

A kezdeményezés sikeresen zárult, a lelkes felajánlásoknak köszönhetően hatvan zsák plüssállat, több doboznyi műanyag játékfigura, könyv, matrica gyűlt össze. A játékokat az elkövetkező napokban juttatja el a hivatal vezetése a kisgyermekek oltásában résztvevő fővárosi kórházak és szakrendelők részére.