Több ezer ajánlattal várja az álláskeresőket Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya szeptember 6-án, a MOM Sport és Uszoda Központban megrendezésre kerülő Fővárosi Állásbörzén. Az idei rendezvény célja, hogy a kiállító munkáltatók szakképzett munkaerőt, az álláskeresők pedig megfelelő munkahelyet találhassanak Budapesten és vonzáskörzetében.

Több mint ezer látogatót vár idén is Budapest Főváros Kormányhivatala a szeptember 6-i állásbörzére, amelynek célja egyrészt elhelyezkedési lehetőséget kínálni a regisztrált álláskeresőknek, másrészt kielégíteni a munkáltatók munkaerő-igényét.
A Kormányhivatal foglalkoztatási osztályai augusztusban mintegy 16.650 fő álláskeresőt tartottak nyilván. A rendezvényre diplomás, szakképzett, illetve végzettséggel nem rendelkező, elhelyezkedni szándékozó felnőtt álláskeresőket várnak a közel 30 standon. A munkáltatók képviselői személyes információnyújtással várják az érdeklődőket. Az egész napos pódiumbeszélgetések során hasznos munkaerőpiaci információkhoz juthatnak hozzá a rendezvényre látogatók.
Budapest területén jelenleg mintegy 10.146 db, munkaadók által bejelentett üres álláshelyet tart nyilván a Kormányhivatal, amelyből 7.555 db fizikai, 2.591 db szellemi munkakör. Jelentős többek között a logisztikai foglalkozásokhoz továbbá az ipari betanított munkakörökhöz, vendéglátó-ipari, építőipari foglalkozásokhoz kapcsolódó üres álláshelyek száma.
A rendezvény 9-15 óra között ingyenesen látogatható.