43 fő zárta sikeresen a kormányablak-ügyintézői képzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; az ügyintézők 2022. január 11-én vehették át a képzettségüket igazoló bizonyítványukat a miskolci Megyeháza Dísztermében Dr. Almási Győző helyettes államtitkártól és Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízottól.

Ez a képzés lehetőséget adott arra, hogy munkájukat még színvonalasabban tudják ellátni –kezdte köszöntőjét Dr. Almási Győző. A hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár szerint az elmúlt időszakban a közigazgatás a gazdaság motorjává vált. Versenyképes gazdaság ugyanis megfelelően teljesítő közigazgatás nélkül nincs – hangsúlyozta Dr. Almási Győző. Számos kihívással kellett szembenézni, mint például a pandémia, de olyan ügyfeleket is ki kellett szolgálnunk maradéktalanul, akik nem jártasak az elektronikus ügyintézésben és a számítógép világában. Ezért a kormányablakban sokrétű tudás mellett hatalmas empátiára is szükség van, de ez a képzés mindkét téren segítséget tudott nyújtani a most bizonyítványukat átvevő ügyintézőknek – tette hozzá a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.


Büszke vagyok arra, hogy a kollégáim ismét bizonyították rátermettségüket – fogalmazott Dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott aláhúzta: azt is szeretnénk megmutatni, milyen kiváló, felkészült és elhivatott kollégák dolgoznak az ügyek hátterében. Olyan ügyintézők, akik emberségükkel, empátiájukkal nem csupán az ügyfelek elégedettségéhez járulnak hozzá, hanem közvetve, az ország közérzetéhez is.


 

A kormánymegbízott kiemelte, a megyében 23 kormányablak és 2 kormányablakbusz szolgálja a térségben élőket. Tavaly 635 ezer ügyfelet fogadtak ezeken az ügyfélszolgálatokon, és 611 ezer ügyet intéztek. A kormányhivatali rendszerek folyamatos fejlesztésének köszönhetően pedig jó eséllyel átlagosan fél óra alatt elintézhetik ügyeiket.


 

A képzés különlegessége abban állt, hogy a tárgyi tudás mellett a képességfejlesztés is nagy hangsúlyt kapott, így ügyfélszolgálati stresszkezeléssel, valamint a fogyatékkal élő személyek ügyintézésével kapcsolatos gyakorlatok is helyet kaptak.

A képzés a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség alkotta konzorcium a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében valósult meg.