A 15 tagú Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ifjúsági Tanács elnökének Dombi Balázs Sándort választották. A megye kormánymegbízottja, Dr. Alakszai Zoltán üdvözölte az új testületet és közös gondolkodásra hívta a fiatalokat a megye fejlődése érdekében.

A megyei önkormányzat közgyűlése ebben az évben fogadta el az Ifjúsági Tanács létrehozásának tervét, amelyet ifjúsági programjában, valamint az Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projektjében is megfogalmazott. Az alakuló ülést Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, és véleményüket bátran vállalják fel. Ezt követően megválasztották a tisztségviselőket. A tanács tagjai középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat végző 16–26 éves fiatalok. Az elnök Dombi Balázs Sándor lett, aki elmondta, lokálpatriótaként nem feladatnak, hanem szolgálatnak tekinti a tisztséget. Hit, alázat és akarat kell ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassanak – tette hozzá.

Párbeszédre invitálta az ifjúságot Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, aki hozzátette: a következő hónapokban felmérik, mik az igényeik, hogyan tudnák a megye javára fordítani ötleteiket, hiszen a jövő mindig a fiatalok kezében van. A negatív sztereotípiákat fel kell számolni, pozitív irányba fordítani, ehhez pedig növelni kell az ifjú munkavállalók számát a megyei munkaerőpiacon. Ennek elérésére szakmai tapasztalatot biztosítanak, melyre kiváló lehet a diákmunka és a duális képzés is.