A kormányhivatal dolgozói is csatlakoztak a Magyar Vöröskereszt cipősdoboz akciójához. A 968 darab, karácsonyi ajándékokat tartalmazó dobozokat december 16-án adták át a jótékonysági szervezet megyei képviselőinek, hogy eljuttassák a rászorulókhoz.

Színes, felcímkézett dobozok sorakoztak a kormányhivatal Blaskovics utcai épületének udvarán, bennük játékok és számtalan apró meglepetés. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal számára fontos, hogy ne csupán kormánytisztviselőként segítse az emberek hétköznapjait, hanem időről időre összefogja dolgozóit egy jó ügy érdekében. „Idén a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével vettük fel a kapcsolatot, és úgy döntöttünk, hogy nehéz sorsú gyermekek karácsonyát tesszük boldogabbá” – emelte ki dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a csütörtökön rendezett átadón.


A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az összegyűjtött ajándékok azt is jelzik a gyermekek felé, hogy valahol, valaki gondol rájuk, törődik velük, gondoskodik róluk. „A kicsik az ünnepvárás izgalmában még képesek díszbe öltöztetni a szívüket. A mi feladatunk, hogy ez így is maradjon, és gyermekeink erőt és hitet tudjanak meríteni az ünnepből.”


Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, hogy az ajándékok oda kerülnek majd, ahol arra a leginkább szükség van. Az ünnepi díszbe öltöztetett cipősdobozokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye leghátrányosabb helyzetű, főként az encsi, valamint az ózdi járás településeire juttatják majd el. 

„A Vöröskereszt adománygyűjtő felhívásaihoz bárki csatlakozhat. Minden olyan felajánlást örömmel fogadunk, ami enyhít a családok és egyedülálló idős emberek terhein. A családoknak leginkább meleg ruhára és tartós élelmiszerre van szükségük, ezek jelentik most a legnagyobb segítséget. Aki szeretne még adakozni, a 1359-es adományvonalon is megteheti, vagy tájékozódhat a további lehetőségekről a Magyar Vöröskereszt weboldalán.”- tájékoztatott a karitatív szervezet megyei vezetője.