A kormányhivatal Beliczey termében tartotta idei második féléves ülését a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság. A grémium döntése értelmében idén Antal László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság, Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke, dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója, illetve dr. Garay Erzsébet, a Békés megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos részesült a Békés Megye Védelméért elismerésben.

Antal László dandártábornok, akkor még ezredesi rendfokozatban a védelmi bizottsággal korábban együttműködésre kijelölt katonai szervezet, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnokaként, a területi szintű védelmi igazgatásban, valamint a koronavírus-járvány kezelésében végzett áldozatkész munkája elismeréseként részesült a Békés Megye Védelméért kitüntetésben. Az időközben tábornoknak, illetve a Magyar Honvédség Parancsnokság, Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnökének kinevezett Antal László volt alakulata nevében is megköszönte a kitüntető bizalmat.

Antal László méltatása során dr. Takács Árpád főispán, a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság elnöke kiemelte: katonák, a Magyar Honvédség nélkül nem vihettük volna sikerre a COVID-19 elleni védekezést.

Dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója a Békés megyét korábban érintő belvizek okozta károk felszámolása, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésben tanúsított hozzáállása és kiemelkedő tevékenysége elismeréseként érdemelte ki a Békés Megye Védelméért kitüntetést.

Dr. Garay Erzsébet gyulai háziorvos, Békés megyei kollegiális szakmai vezető, a mindennapi tevékenysége mellett, a koronavírus-járvány idején, a védekezésben és az oltakozás megszervezésében, koordinálásában végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként részesült a Békés Megye Védelméért elismerésben. A megyei kollegiális vezető valamennyi Békés megyei háziorvos, orvos, egészségügyi szakdolgozó és dolgozó nevében mondott köszönetet a kitüntetésért.

A kitüntetetteknek az emlékplakettet és az adományozási okiratot dr. Takács Árpád főispán, a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság elnöke nyújtotta át.

A Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság ülésén az aktuális feladatokat, teendőket, a megye védelmi helyzetét, valamint a védelmi és biztonsági tevékenységek átfogó reformjával összefüggő jogszabályi változásokat tekintették át a grémium tagjai.