Január valamennyi hetében csütörtökön és pénteken délután, illetve szombaton, a kórházi oltópontokon túlmenően minden járásközponti szakrendelőben előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni a koronavírus elleni első, második vagy harmadik védőoltást Békés megyében is.

Januárban valamennyi csütörtökön és pénteken 14-18 óra, szombatonként pedig 10-18 óra között – előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül – lehet oltakozni a kórházi oltópontokon: Békéscsabán (Kórház u. 3.), Gyulán (Semmelweis u. 1.), illetve Orosházán (Könd u. 59.).

Ugyanezen időpontokban a járásközponti oltópontokon szintén lehetőség van a koronavírus elleni első, második vagy a harmadik megerősítő oltás felvételére. A szakemberek a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő (Kőrösi Csoma Sándor u. 6-14.), a Gyomaendrődi Városi Egészségügyi Intézmény (Hősök útja 57.), a Mezőkovácsházai Rendelőintézet (Alkotmány u. 38.), a Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Nonprofit Fejlesztő Kft. (Béke sétány 6.), Szarvason a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézménye (Vasút u. 46-48.), illetve a Békés Megyei Központi Kórház Szeghalmi Rendelőintézete (Ady Endre u. 1/b.) épületében várják az oltakozni vágyókat.

Ezen túlmenően valamennyi Békés megyei háziorvosi praxisban, januárban legalább egy alkalommal települési oltási akciónapot kell szervezni. A háziorvosok péntekenként 14-18 óra, míg szombaton 10-18 óra között bonyolíthatják le az oltási akciónapot, az általuk tetszőlegesen kiválasztott pénteken vagy szombaton.