Bács-Kiskun megyébe október 20-án, szerdán, újabb antigén gyorsteszt szállítmány érkezett a háziorvosok részére, hogy ezzel is segítse a kormány a járvány megfékezését.

A tegnapi napon érkezett szállítmány kiszállításra került a járási népegészségügyi osztályokhoz, ahol a háziorvosok csütörtökön és pénteken felvehetik akár az influenzavakcinákkal egyező módon vagy pedig kiszállításra kerül a részükre a gyorsteszt. A Kecskeméti Járás Népegészségügyi Osztály illetékességi területén lévő felnőtt és gyermek háziorvosok részére megszervezésre került a gyorstesztek kiszállítása a rendelőkbe, ami legkésőbb a pénteki napon a rendelkezésükre fog állni.

 

A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül.


Fontos, hogy a vírus ellen a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet.


Az oltások folyamatosan zajlanak az oltópontokon, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórházban az időpontfoglalási rendszer segítségével, akik már korábban regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül. Az időpontok a www.eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhatók, első, elmaradt második és harmadik oltásra is.