Dr. Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár országjáró körútja keretében látogatott el Bács-Kiskun megyébe 2017. február 14-én.

A találkozón jelen volt még Kovács Ernő kormánymegbízott, Kollár Péter a Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint a főosztály további vezetői.

Simon Attila István elmondta, hogy a tavalyi országjárás pozitív eredményeit szeretné elérni a jelenlegi látogatásával is, hiszen több olyan jogszabály is létrejött a tavalyi évben, ami az ehhez hasonló találkozókon elhangzottak pozitív következménye. 2017-ben kihívásokkal teli éve elé nézünk, és emiatt számít továbbra is a Bács-kiskun megyei kollégák példás munkájára.

Kovács Ernő kormánymegbízott is kihangsúlyozta, hogy a foglalkoztatási terület a folyamatosan átalakuló rendszernek olyan része, amely folyamatosan erősödik, hiszen mind a 11 járásban önálló szervezetként működik, önálló munkával és szervezettséggel. Az idei évben már a Bajai és a Kunszentmiklósi Foglalkoztatási Osztályt is modernizáltuk, és a Főosztály is megújulás előtt van. A felújítások célja, hogy minden járásban megfelelő körülményeket tudjunk teremteni mind az ügyfeleknek, mind a munkatársaknak egyaránt.