Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott meghívására május 30-án kormányhivatalunkba látogatott Palich Etelka. A Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke bemutatta szervezetüket, annak feladatait, majd – az alapelvek fontosságát hangsúlyozva – ismertette a hivatásetikai kódex tartalmát a kormánytisztviselőkkel.

Magyarország jövőjének szempontjából kulcsfontosságú, hogy a közigazgatásban dolgozók elkötelezettek legyenek a szakmájuk iránt, valamint magas etikai követelményeknek megfelelő és érvényesítő szemlélettel rendelkezzenek - mondta Palich Etelka. Ezeket az elvárásokat a Magyar Kormánytisztviselői Kar 2013. szeptember 1-jétől hatályos Hivatásetikai Kódexe is részletesen tartalmazza – tette hozzá.

Dr. Sifter Rózsa hangsúlyozta: kormányhivatalunk a közjót szolgáló, értékalapú etikai normák és eljárások alkalmazása érdekében évek óta kiemelt figyelmet fordít a személyi integritás erősítésére. A munkavállalók részére képzéseket szervezünk a már meglévő ismereteik bővítése céljából – egészítette ki a kormánymegbízott.