A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság fontosnak tarja a megyében önkéntes szolgálatot teljesítő mentőegyesületek segítését. Ebben az évben két egyesületnek adott át Takács Szabolcs, a bizottság elnöke a munkavégzésüket segítő felszereléseket.

Idén a zirci Bakonyi Műszaki Mentő Egyesület, és a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület vehette át a védelmi bizottság év végi eszköztámogatását.

A zirci Bakonyi Műszaki Mentő Egyesület a Zirci Járási Kelet-Bakony Önkéntes Mentőcsoport alapító tagjaként 2014-től vesz részt a katasztrófavédelem munkájának önkéntes segítésében. Tagsága speciális, többségében egyedi építésű terepjáró járművekkel műszaki mentések végrehajtására szakosodott. A nehezen megközelíthető bakonyi helyeken eltűnt személyek keresésében vesznek részt önállóan, illetve a rendőrség, valamint a polgárőrség támogatásával. A beszerezett eszközök egyrészt a tevékenység összehangolását és szervezését segítő kommunikációs készülékek, másrészt 3,5 tonnás járművek mentéséhez szükséges eszközök.

A Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület – a Pápai Járási Griff Önkéntes Mentőcsoport része. A szervezet alapítói már 2014-től részt vettek a mentőcsoport tevékenységében, mint az ifjúsági szekció tagjai. 2018-őszétől egyesületi formában tevékenykednek. A fiatalok részt vesznek a tűzoltó sport- és szakmai versenyeken, ahol korcsoportjukban előkelő eredményeket érnek el. Tagjaik közül többen általános iskolás koruktól részt vesznek a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyeken, ahol többször képviselték a megyét az országos fordulókon. Képzett önkéntes tűzoltóként a hivatásos egységek munkáját segítik. A beszerezett eszköz, egy háromszor hat méteres, fűthető csapatsátor a rendkívüli időjárási körülmények között biztosítja a mentett személyek ideiglenes elhelyezését, illetve szervezet tagjainak mentés idején logisztikai bázist nyújt.

Mindkét szervezetnek köszönjük a megye biztonságáért folytatott munkáját, és további sikeres működést kívánunk!