Magyarország bécsi nagykövete, dr. Nagy Andor október 9-én látogatást tett a Vas Megyei Kormányhivatalban.

A nagykövetet - aki 2018 augusztusa óta képviseli hazánkat Ausztriában -Harangozó Bertalan kormánymegbízott fogadta a Vas Megyei Kormányhivatal székhelyének helyet adó Megyeháza épületében.

A találkozó során a kormánymegbízott tájékoztatást adott Nagy Andor nagykövetnek a kormányhivatal szervezeti felépítéséről és bemutatta a hivatal működését, főbb feladat-és hatásköreit.

Harangozó Bertalan és dr. Nagy Andor a kormányhivatalban Fotó: Kabinet

Szóba kerültek az osztrák-magyar kapcsolatok időszerű kérdései is, különös tekintettel az osztrák-magyar családtámogatási ügyekre. 2017. január 1-jétől ugyanis a Vas Megyei Kormányhivatal jár el - a főváros és három megye kivételével - tizenhat megyés illetékességgel az osztrák-magyar családtámogatási ügyek vonatkozásában.

A közös konzultációt követően a kormánymegbízott és vendége látogatást tettek a Szombathelyi Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény- és Látogatóközpontban és Püspöki Palotában, valamint a Szombathelyi Székesegyházban és Egyházmegyei Könyvtárban, majd megtekintették a szombathelyi járás Bejczy utcai kormányablakát.

Ezt követően dr. Puskás Tivadar polgármester fogadta a nagykövetet és a kormánymegbízottat a Városházán.