Dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul 2019. január 15-én látogatást tett a Vas Megyei Kormányhivatalban. A főkonzult Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ágh Ernőné főigazgató fogadta.

A főkonzul elmondta, hogy a kisebbségek védelmét mindkét ország kiemelten kezeli, kiváló együttműködést folytatnak ezen a téren is.

A találkozón szóba került a Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program, mellyel kapcsolatban dr. Boris Jesih megjegyezte, hogy örül a magyar kormány figyelmének. Szlovén oldalról több vállalkozó is érdeklődik befektetési lehetőségek iránt a térségben.

A főkonzul elmondta, hogy 2019. március 12-én magyar-szlovén gazdasági fórum összehívását tervezik Moravske Toplicén 30-50 cég bevonásával. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a gazdasági szereplők közötti párbeszéd kialakulására helyeznék a hangsúlyt, hogy minél több beruházás valósulhasson meg.

Harangozó Bertalan és dr. Boris Jesih a Vas Megyei Kormányhivatalban Fotó: Kabinet

Harangozó Bertalan kormánymegbízott összegezte hivatalának működését az elmúlt esztendőben. A Vas Megyei Kormányhivatal számára kiemelt feladat volt a bürökráciacsökkentés és az e-közigazgatásra való áttérés.

Kiemelte, hogy a kormányhivatal munkatársai is hozzájárultak a Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program elkészítéséhez.