Tíz új Toyota Hilux terepjáró állt augusztus 6-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szolgálatába azzal a céllal, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály 16 szakembere a korábbinál gyorsabban jusson el az ellenőrzések helyszíneire. Ha ezen múlik a program sikere, akkor mától nincs akadálya a célok megvalósításának.

A főosztály épülete előtti csütörtöki ünnepélyes átadáson dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott  kiemelte: a beszerzett járművek főként a helyszíni ellenőrzési feladatok végrehajtását könnyítik meg, a felszerelt, korszerű terepjárók használata lehetővé teszi a helyszíni ellenőrök számára a jelenlegi szélsőséges időjárási és terepviszonyok közti mindennapi és pontos munkavégzést, a határidőben történő feladatellátást és a gazdálkodók mielőbbi kifizetését.

A helyszíni ellenőrzési feladatokat az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon 16 fős szakembergárda végzi az egész megye területének vonatkozásában. Az általuk ellátandó feladatok túlnyomó része a tavasztól őszig tartó időszakban zajlik.

Az ellenőrzések száma – az uniós előírásoknak való megfelelés miatt – jelentős, a szakemberek éves szinten közel 400 alkalommal végeztek beruházási jellegű jogcímekhez kapcsolódó ellenőrzést és több mint 3500 alkalommal mezőgazdasági művelés alatt álló területhez, illetve állatállományhoz kapcsolódó vizsgálatot.

A most beszerzett járművek ezen feladatok végrehajtását könnyítik meg, ezáltal az ellenőrök munkájukat hatékonyabban, korszerű és biztonságos eszközök birtokában tudják végezni, amely nagymértékben hozzájárul a Vidékfejlesztési Program sikeres befejezéséhez.