Újra lehetséges az időpontfoglalás nélküli, személyes ügyintézés a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain az álláskeresőként történő nyilvántartásba vétel, valamint az álláskeresési ellátások iránti kérelmek beadása érdekében. Természetesen aki továbbra is az elektronikus ügyintézést részesíti előnyben, személyes megjelenés nélkül is beadhatja kérelmeit.

Aki az elektronikus ügyintézést választja, kérelmét beadhatja az eugyintezes.munka.hu oldalon, illetve elküldheti e-mailben a lakó vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának.

Tájékoztató álláskeresők részére az elektronikus ügyintézés lehetőségéről

A nyilvántartásba vétel, illetve ellátás megállapítása iránti kérelmek benyújtása az eugyintezes.munka.hu oldalon keresztül lehetséges. A kérelmező itt elsőként a kapcsolattartási nyilatkozattal találkozik, amelyet a "Tudomásul veszem" gomb megnyomásával tud elfogadni. A folytatásban a TAJ-szám és születési dátum megadásával lehet továbblépni, majd az e-mail cím megerősítése szükséges. Az e-mailben érkező nyolcjegyű kód használatával lehetséges továbblépni, majd kiválasztani a szükséges "Előzetes nyilvántartásba vételi kérelem" menüpontot. Ezt követően a kérelmező e-mailt fog kapni a további tudnivalókról.

Az álláskeresőknek lehetőségük van egy kérelembenyújtást segítő alkalmazás igénybevételére. A nyilvántartásba vételi szándékot a szokásos módon kell jelezni az eugyintezes.munka.hu oldalon. Ezután az illetékes foglalkoztatási osztály e-mailben igazolja vissza az ügyfélnek a szándékbejelentés fogadását, továbbá tájékoztatja arról, hogy a nyilvántartásba vételi és álláskeresési ellátás megállapítása iránti kérelmet a nyilvantartas.nfszkerelem.hu oldalon szükséges benyújtani. Az ügyfél az illetékes foglalkoztatási osztálytól kapott e-mailben található érkeztető számmal, továbbá a születési dátumából képzett kóddal tud belépni.

Az álláskeresőnek elsőként a kérelmet szükséges kitölteni, ezt követően az ebből generált pdf kiterjesztésű dokumentumot le kell tölteni saját számítógépére. A mentést követően űrlapon a járadék megállapításához szükséges dokumentumokat kell feltölteni. A munkáltatótól kapott dokumentumokat lefotózva vagy szkenelve szükséges elsőként a saját számítógépére menteni, majd az űrlapon leírtak szerint onnan csatolni a kérelemhez. Az így kitöltött kérelmet a beküldés gombbal kell elküldeni az illetékes foglalkoztatási osztálynak.

Amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval, abban az esetben a kitöltött kérelmet pdf fájlformátumba mentés után, a mellékletekkel együtt az e-Papír szolgáltatás segítségével is beküldheti.

Az előbbiekben ismertetett elektronikus lehetőségek útján a keresőtevékenység is bejelenthető, illetve kötelező együttműködésüket is teljesíthetik ezen a felületen.

A Foglalkoztatási Szolgálat honlapja megújult, a felületen folyamatosan bővül az elektronikusan  intézhető ügyek száma folyamatosan bővül.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályainak elérhetőségei

Az ügyfélfogadási rendről ide kattintva tájékozódhat.

Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya
Cím: 3100 Salgótarján, Fürdő út 3.
Telefonszám: +36 32 316 624
E-mail: foglalkoztatas.salgotarjan@nograd.gov.hu

Balassagyarmati Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 2660 Balassagyarmat, Ady Endre utca 2.
Telefonszám: +36 35 795 116
E-mail: foglalkoztatas.balassagyarmat@nograd.gov.hu

Bátonyterenyei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3078 Bátonyterenye, Madách út 6/B.
Telefonszám: +36 32 553 366
E-mail: foglalkoztatas.batonyterenye@nograd.gov.hu

Pásztói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3060 Pásztó, Cserhát lakónegyed 11.
Telefonszám: +36 32 460 056
E-mai: foglalkoztatas.paszto@nograd.gov.hu

Rétsági Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 2651 Rétság, Radnóti út 2.
Telefonszám: +36 35 550 118
E-mail: foglalkoztatas.retsag@nograd.gov.hu

Szécsényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3170 Szécsény, Kossuth út 23.
Telefonszám: +36 32 370 986
E-mail: foglalkoztatas.szecseny@nograd.gov.hu