Hét 11-13 év közötti általános iskolai tanuló ismerkedett meg a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkájával.

A fiatalok egy szakmaismereti tábor keretében látogattak el az intézménybe, ahol Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte őket. Örömét fejezte ki, hogy a tanulók érdeklődnek a munka világa iránt. A kormánymegbízott biztos volt benne, hogy szüleik, nagyszüleik révén valamennyien kerültek már kapcsolatba a kormányhivatallal vagy kormányablakkal, az ottani ügyintézésekkel, személyi okmányok vagy egyéb igazolások intézése kapcsán.

Ugyan még általános iskolásokról van szó, de bízunk benne, hogy a tanulók akár ezzel a látogatással is kellő iránymutatást kapnak sikeres tanulmányaikhoz és azt követően a munka világához. Dr. Kancz Csaba kalandokkal teli, élmény dús kikapcsolódást kívánt a nyár hátralévő részére a diákoknak.

A fiatalok pályaválasztásának elősegítése érdekében a táborlakók a nyári szabadidős programok mellett, játékos és interaktív formában ismerhetik meg a szakmákat, számukra kedvező munkahelyeket és az ezekhez kötődő karrier-utakat. A tábor ideje alatt tanulmányi kirándulás keretében két turnusban, két alkalommal tekinthetnek be az érdeklődők a kormányhivatal munkájába.

A diákok a nap folyamán több szervezeti egységhez is ellátogattak, többek között megismerhették a kormányablakban történő ügyintézési folyamatokat, a gyermekvédelmi szakterületet, az iktatási munkát. Megtudhatták, hogy mivel foglalkozik a pártfogói felügyelő vagy milyen egy pénzügyi ügyintéző mindennapi munkája.