Nagyon fontos, hogy a lakosság hírt kapjon minden jelentős eseményről, ezért köszönet jár a sajtó képviselőinek, akik segítik ezt a munkát – jelentette ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott hétfőn, a megyei médiának rendezett szolnoki fogadáson.

Dr. Berkó Attila elmondta: hatékony kapcsolat van a hivatalok és a sajtó között, az újságírók és a közintézmények jól együttműködnek Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A sajtónak szüksége van a hírekre, a hivataloknak pedig szüksége van a sajtóra – fogalmazott.A kormánymegbízott hangsúlyozta: 2019-ben szinte minden napra jutott olyan esemény, amely indokolta a sajtó részvételét. A kormányhivatal rendezvényeiről és sajtótájékoztatóiról is korrekt tudósítások születtek, így a kiemelten fontos ügyek – új intézkedések, családtámogatások, diákmunka program – eljuthattak az emberekhez – közölte.

Dr. Berkó Attila szólt arról is, hogy a kormányablakok tájékoztató felületeivel, a közösségi médiába való belépéssel és a tízrészes kormányhivatali magazinműsorral is arra törekedtek, hogy minél több hasznos információ jusson el a lakossághoz. A közigazgatásban dolgozók jól végzik a munkájukat, ezt szeretnénk, ha látnák – tette hozzá.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a térségre jellemző azonosságtudatot emelte ki. A megyében élőknek a honfoglalásig visszanyúló közösségi gondolkodása, és mély kulturális egysége van, melynek ápolásához a megyei sajtó munkája is hozzájárul – mondta.

A helyi médiát köszönet illeti, amiért objektívan, tárgyilagosan és professzionálisan tájékoztat – húzta alá az eseményen Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc kifejtette, hogy a média erősen befolyásolja a gondolkodást, így a területen dolgozóknak nagy a felelőssége. A sajtó munkatársait arra kérte, hogy a jövőben is precízen, magas szakmaisággal szolgáltasson híreket.