Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége által megrendezett Biztonság Hete program keretében Szolnokon is színes programokkal várták az érdeklődőket. A kormányhivatal szakemberei munkavédelemmel kapcsolatos játékokkal, színezőkkel, memóriakártyákkal készültek a fiatalok számára.

A Biztonság Hete program célja a mindennapi védelem erősítése, amelyet nemcsak a közlekedési balesetek és egyéb sérülések megelőzése révén szolgál, hanem – a biztonságot tágabban értelmezve – más területeken is értéket teremt; a héten kiemelten foglalkoztak a munkavédelemmel is.

A biztonságtudatos magatartás kialakítása az egyik legjobb eszköz a balesetek számának csökkentésére, ezt segíti elő a Biztonság Hete kezdeményezés a fiatal generációban.

Idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya is csatlakozott a programsorozathoz, ahol munkavédelemmel kapcsolatos játékokkal várták az érdeklődő kisgyermekes családokat.

A kicsik körében a láthatósági mellény és a kék védősisak volt a legnépszerűbb, de szívesen tették próbára tudásukat memóriajátékokkal is. Amíg a fiatalok foglalkozásokon vettek részt, addig a szülők számos hasznos információt kaphattak szakembereinktől a biztonságos munkakörülményekről és a balesetmegelőzésről.