Minden évben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jogásztársadalom meghatározó eseménye a Jogásznap – jelentette ki dr. Berkó Attila a Magyar Jogász Egylet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete idei rendezvényén.

A kormánymegbízott beszédében méltatta a Megyei Egylet munkáját, mint mondta: aktívan vannak jelen a megye életében, tevékenységük összefogja a különböző jogi területen dolgozókat.

A Jogásznap alkalmas arra, hogy a napi rutinból kimozdulva, más szemszögből is megnézzünk különböző területeket – mondta dr. Berkó Attila.

„Nincs két egyforma ügy, nincs két egyforma ügyfél. Aki jogásznak adja a fejét, az élethosszig tartó tanulást vállalja” – közölte a kormánymegbízott.

Az eseményt dr. Varga Árpád, a szervezet elnöke nyitotta meg. A főügyész kiemelte: az esemény évről évre a jogászszakmában felhalmozott tudás megosztását szolgálja.

Az idei Jogásznapon aktuális témák kerültek terítékre. A földforgalmi törvény év elején hatályba lépő módosításai nyomán az Agrárminisztérium rendkívül aktív tevékenységet folytat – erről tartott előadást dr. Andréka Tamás, a minisztérium jogalkotási főosztályvezetője, aki az agrárium birtokrendezése, az osztatlan közös tulajdonra, az eljárási szabályok változására is kitért.

Dr. Sárközy Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke a választottbíráskodás kérdéseiről adott átfogó képet.