A Heves Megyei Védelmi Bizottság Titkársága negyedik alkalommal szervezte meg a Hertelendy Gábor Honvédelmi Tábort. Idén két turnusban szerezhettek a gyerekek „katonás” élményeket.

A 7-11 éves gyermekek számára szervezett napközis tábor programjában idén is szerepelt a sportnap: az Egri SzC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskola sportpályáján az íjászkodást, kézigránátdobást, illetve a légpisztoly-lövészetet is ki lehetett próbálni. Szolnokon az MH 86. Helikopter Bázis mindennapjaiból, valamint a harci helikopterek világából kaptak ízelítőt a gyerekek.
Az egri várban a csapatok megkoszorúzták az Egerben megalakított, illetve állomásozott katonai alakulatok emléktábláját, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson játékosan tanulhattak az 1552-es ostromról. Bejárták az aknafigyelő folyosót és részt vettek izgalmas kincskeresésben is.
A résztvevők kirándultak Szilvásváradra, kézműveskedtek, a zárónapról pedig nem hiányozhatott az érsekkerti számháború sem!

A Helikopter Bázis meglátogatása kihagyhatatlan program

A szervezők célja ezúttal is az volt, hogy a gyerekek élvezetes nyári élményekkel gazdagodjanak, ugyanakkor ráirányítsák figyelmüket a hazaszeretetre és a védelmi igazgatásban részt vevő szervezetek munkájára. A visszajelzések alapján örömmel mondhatjuk: sikeres volt a negyedik Hertelendy Gábor Honvédelmi Tábor!