­Az ügyintézéshez ismét elektronikus úton foglalt előzetesen időpontot Zun Krisztina, aki férjével és gyermekeivel érkezett tegnap a Piac utcai kormányablakba.

Dr. Hajdu Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal járási hivatalvezetője a 900 000. ügyfelet virágcsokorral, ajándékcsomaggal köszöntötte, aki örömmel fogadta ezt az apró figyelmességet, és büszkén vette át az erről szóló emléklapot.

Zun Krisztina, a kormányablak 900 000. ügyfele elmondta, hogy előzetes időpontfoglalást követően érkezett a kormányablakba, hiszen így rövid várakozási időt követően szólítják. Ezért tegnap sem volt számára kérdés, hogy két gyermekével érkezzen személyi igazolványt igényelni.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 2014. április 1-jén nyitotta meg a Piac utcai integrált kormányzati ügyfélszolgálatát, ahol akkor mintegy 265 ügytípusban kereshették a hivatal dolgozóit a polgárok. Az elmúlt évek kormányzati fejlesztéseinek köszönhetően ez a szám mára közel tízszeresére nőtt, és a megyében ma már 19 kormányablakban van lehetőség államigazgatási ügyek intézésére.

A kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy a közigazgatási szolgáltatások igénybevétele, az államigazgatási ügyek intézése minden szempontból megfeleljen a megváltozott ügyféli elvárásoknak, illetve a XXI. század követelményeinek. Ennek megfelelően folyamatosan növekszik az elektronikusan intézhető ügyek száma, és ma már az ügyfeleknek arra is lehetősége van, hogy akár a mobileszközükre ingyenesen letölthető mobilapplikációval intézzék bizonyos ügyeiket, vagy nyomon kövessék az általuk igényelt okmányok gyártási státuszát.