Családalapítási támogatásként 200 ezer forintot kapnak a kormányzati tisztviselők, ha gyermekük születik vagy örökbe fogadnak. Katalinnak és Andrásnak, a Szegedi Járási Hivatal munkatársainak három hónappal ezelőtt kisfiuk, Lehel érkezésével bővült a családjuk.

Kettőszázezer forint vissza nem térítendő családalapítási támogatással segíti a kormány a gyermek születésekor a kormányzati tisztviselőket, akik idén tavasztól igényelhetik a juttatást.

A támogatás minden született és örökbe fogadott gyermek után jár, illetve ha a kormányzati tisztviselők egy párt alkotnak, akkor természetesen 200-200 ezer forint az ajándék – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott Szegeden, Lippai Katalin és Varga András otthonában. A Szegedi Járási Hivatal munkatársainak három hónappal ezelőtt született meg harmadik gyermekük, Lehel. Ebből az alkalomból köszöntötte a kormánymegbízott és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője a családot, és a támogatás mellett babatakaróval ajándékozták meg őket.

Mindenképpen a gyerekekre fordítjuk a támogatást – jegyezte meg Varga András, az édesapa. Hozzátette, korábban a CSOK segítségével sikerült lakáshoz jutniuk. A jelenlegi családtámogatási program lehetőségeit figyelembe véve, a család nem tartja elképzelhetetlennek, hogy vállaljanak egy negyedik gyermeket is.

Az elmúlt pár hónapban a Csongrád Megyei Kormányhivatal, illetve a járási hivatalok munkatársainak családjaiban összesen 13 újszülött jött a világra.  Az idén pedig még 16 gyermek várható, akiknek családja szintén igényelheti a 200 ezer forintos támogatást.