Budapest Főváros Kormányhivatala – társszervezetekkel együttműködve –rendszeresen tart szakmai továbbképzéseket vezetők és kerületi hivatalvezetők részére, hogy közelebbről is megismerjék egymás munkáját, és szükség esetén hatékonyan tudjanak együttműködni.

A 2019. június 17-én az újpesti MH hadi kikötőjében megrendezett eseményen a védelmi igazgatásban résztvevők, valamint hivatali vezetők ismerhették meg a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század feladatait. Ezt követően, az eseményen résztvevők megtekintettek egy aknamentesítő hajót, és bepillantást nyerhettek a hadihajós alosztály mindennapi tevékenységébe.

A honvédség és a hivatal közös munkáját dicséri a Budapest több területén, köztük a Duna budafoki szakaszán megtalált és sikeresen hatástalanított bombák kiemelése, ami széles körű társadalmi összefogással, több szervezet összehangolt munkájával valósult meg. A mostani rendezvény részeként a jelenlévők a tavasszal végrehajtott feladatokat is értékelték.