Komplex terrorelhárító és katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak hétfőre virradó éjszaka a magyar rendvédelmi szervek a Batthyány téri metrómegállóban. A Fővárosi Védelmi Bizottság elnöke, Dr. Pesti Imre is jelen volt a gyakorlaton, melynek eseménysorozata egy robbantásos terrortámadásra épült.

A gyakorlat a védelmi vezetésirányítás összehangolása és a beavatkozó egységek együttműködésének hatékonyságnövelése érdekében került megrendezésre. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 14 tűzoltó gépjárművel és 60 tűzoltóval, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hat fővel, a Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálata két gépjárművel és hat fővel, az Országos Mentőszolgálat hat mentőjárművel és közel húsz mentőssel vett részt a katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatban. Rajtuk kívül a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének mintegy kéttucatnyi kommandósa, a BKV és a társszervek szakemberei, valamint a sérülteket eljátszó mintegy ötven önkéntes működött közre annak érdekében, hogy egy esetlegesen bekövetkező, ehhez hasonló valós szituációban a társszervek hatékonyan tudjanak együtt dolgozni.

Dr. Pesti Imre elégedetten beszélt a mintegy másfél órás gyakorlatról, véleménye szerint az ilyen jellegű együttműködésben szervezett gyakorlatok elősegítik Budapest lakosságának védelmét.